Sposób przygotowania:
Krem dyniowy z kukurydzą
Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Do dużego garnka wkładamy łyżkę masła.
Roztapiamy. Wkładamy kostki dyni. Podsmażamy. Zalewamy wodą i dusimy do miękkości dyni.
Doprawiamy imbirem, solą , gałką do smaku. Miksujemy.
Dolewamy 1/2 szklanki śmietany 30 %. Zagotowujemy.
Podajemy z kukurydzą i pokrojonym drobno jarmużem.
Roztapiamy. Wkładamy kostki dyni. Podsmażamy. Zalewamy wodą i dusimy do miękkości dyni.
Doprawiamy imbirem, solą , gałką do smaku. Miksujemy.
Dolewamy 1/2 szklanki śmietany 30 %. Zagotowujemy.
Podajemy z kukurydzą i pokrojonym drobno jarmużem.