Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe z kremem dyniowym
Do garnka wlewamy mleko, dodajemy cukier, margarynę i kakao, zagotowujemy, mieszamy i kiedy wszystkie składniki się połączą w jedną gładką masę odstawiamy do wystygnięcia. Do przestudzonej masy wbijamy jajka i dodajemy przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę. Ucieramy mikserem aż składniki się połączą. Ciasto pieczemy 45 minut w temp. 180 stopni. W międzyczasie przygotowujemy krem. Masło ucieramy z cukrem około 5 minut, stopniowo dodajemy serek mascarpone na przemian z musem z dyni. Krem cały czas ubijamy, dodajemy sok z pomarańczy i kiedy składniki dokładnie się połączą krem wstawiamy na 15 minut do lodówki. Upieczone i ostudzone ciasto przekrajamy na pół. Na spód ciasta nakładamy krem dyniowy, a z drugiej połówki ciasta robimy kruszonkę i posypujemy nią krem. Gotowe ciasto odstawiamy na minimum godzinę do lodówki. Podajemy z ulubioną kawą lub herbatą .
marietta
eweevix
Igraszki Losu
eweevix napisał(a):