Sposób przygotowania:
Krem dyniowy z zielonym makaronem
Z dyni usunąć miąższ i pestki. Pokroić w ósemki i ściąć cienko skórkę. Pokroić w kostkę .Ułożyć w pojemniku frytownicy ActiFry , polać łyżka oleju , posolić, posypać pieprzem i piec 30 minut. Włożyć do podgrzanego bulionu i dokładnie wymieszać dolewając śmietankę. Doprawić do smaku. Umytą natkę zmiksować na pastę z 3 łyżkami wody w malakserze. Dodać jajka, mąkę i szczyptę soli. Dokładnie zmiksować. Patelnię natłuścić resztą oleju i rozgrzać. Wlać porcje ciasta na omlet. Gdy się zetnie zdjąć .Wlać następną porcję ciasta i ponownie poczekać aż ciasto się zetnie. Zsunąć omlety na deskę i zostawić do ostygnięcia. Pokroić w cienkie paseczki jak makaron. Podawać zupę z makaronem z omletu , posypaną usiekaną natką pietruszki.