2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Zupa dyniowo-kukurydziana z serem lazur

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna i pikantna zupa krem z pomarańczowych warzyw, smaku dodaje jej ser lazur. W sam raz na obiad jesienną porą.

Zupa dyniowo-kukurydziana z serem lazur Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa dyniowo-kukurydziana z serem lazur

 

Sposób przygotowania:

Zupa dyniowo-kukurydziana z serem lazur

ETAP 1:

Zupa dyniowo-kukurydziana z serem lazur
pokrojone warzywa przesmażam na klarowanym maśle

Obraną ze skóry dynię kroję w kostkę, umytą marchewkę w talarki a kukurydzę osączam z zalewy. Szalotkę kroję na ćwiartki, czosnek obrany zostawiam w całości.

ETAP 2:

Zupa dyniowo-kukurydziana z serem lazur
warzywa zalewam wodą gotuję do miękkości

W garnku rozgrzewam klarowane masło, dodaję warzywa, starty świeży imbir, przesmażam chwilę, zalewam wodą, solę do smaku gotuję,

ETAP 3:

Zupa dyniowo-kukurydziana z serem lazur
w trakcie gotowania dodaję osączoną z zalewy kukurydzę

W trakcie gotowania dodaję osączoną z zalewy kukurydzę , gotuję aż wszystkie warzywa będą miękkie.

ETAP 4:

Zupa dyniowo-kukurydziana z serem lazur
na sam koniec zupę doprawiam dodaję mleczko kokosowe

Wlewam mleczko kokosowe, dodaję przyprawy do smaku, mieszam, miksuję zupę blenderem na krem.
Rozlewam na talerze, posypuję pokruszonym serem pleśniowym.Podaję.
Smacznego!