Sposób przygotowania:
Rozgrzewająca zupa meksykańska z kurczakiem
Na odrobienie oliwy przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek. Kiedy cebula lekko się zeszkli dodajemy cumin i przesmażamy wszystko jeszcze 1 minutę.
Na patelnie dodajemy pokrojoną kostkę lub talarki marchewkę – smażymy minutę. Następnie dodajemy kukurydzę, fasolę, pokrojoną kostkę paprykę i papryczkę chilli a także pomidory, zalewamy wszystko bulionem i gotujemy 30 minut.
Po tym czasie zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem , sokiem z limonki. Do zupy dodajemy pokrojonego kurczaka i gotujemy jeszcze 5 minut.
Zupę nalewamy na talerze, na każdy talerz dajemy garść startego sera, wszystko posypujemy kolendrą i serwujemy razem z przekrojoną na ćwiartki limonką, smacznego ;D
Na patelnie dodajemy pokrojoną kostkę lub talarki marchewkę – smażymy minutę. Następnie dodajemy kukurydzę, fasolę, pokrojoną kostkę paprykę i papryczkę chilli a także pomidory, zalewamy wszystko bulionem i gotujemy 30 minut.
Po tym czasie zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem , sokiem z limonki. Do zupy dodajemy pokrojonego kurczaka i gotujemy jeszcze 5 minut.
Zupę nalewamy na talerze, na każdy talerz dajemy garść startego sera, wszystko posypujemy kolendrą i serwujemy razem z przekrojoną na ćwiartki limonką, smacznego ;D
lukrowanepierniczki