Sposób przygotowania:
Krem limetkowy z mandarynkami
Dwie limetki obrać, skórkę pokroić w paseczki, sok wycisnąć i połączyć ze skórką i cukrem pudrem. Odstaw na 20 minut. Wino rozcieńcz 4 łyżkami wody, wsyp żelatynę, a kiedy napęcznieje wlej 4 łyżki wrzątku, wymieszaj i podgrzej, nie gotując. Ostudź.
Twaróg utrzyj z sokiem limetkowym i żelatyną. Kiedy masa zacznie gęstnieć dodaj ubita kremówkę. Szklaneczki napełnij kremem i cząstkami mandarynek.
Trzecią limetkę sparz, połowę cienko obierz, a druga pokrój w plasterki. Deser udekoruj skórką i plasterkami limetki oraz gałązkami mięty.
Twaróg utrzyj z sokiem limetkowym i żelatyną. Kiedy masa zacznie gęstnieć dodaj ubita kremówkę. Szklaneczki napełnij kremem i cząstkami mandarynek.
Trzecią limetkę sparz, połowę cienko obierz, a druga pokrój w plasterki. Deser udekoruj skórką i plasterkami limetki oraz gałązkami mięty.