Sposób przygotowania:
Krem malinowy
Maliny dokładnie oczyścić i umyć, a następnie dokładnie zmielić. Kilka malin można odstawić dla ozdoby. Do zmielonych malin dodać 6 dag cukru i wymieszać. Połówkę cytryny dokładnie umyć i wycisnąć z niej sok. Sok wyciśnięty z cytryny dodać do malin. Do żelatyny dodać niewielką ilość wody i rozpuścić ją w mleku. Mleko z rozpuszczoną żelatyna dodać do malin i wszystko razem dobrze wymieszać. Całość dać to ostygnięcia. Całość powinna mieć już konsystencje kremu. Śmietanę ubić i połowę dodać do malinowego kremu i bardzo dokładnie, ale ostrożnie wymieszać. Gotowy deser nałożyć do pucharków, a na koniec przyozdobić resztą ubitej śmietany i odstawionymi malinami. Przyozdobiony krem malinowy włożyć do lodówki, gdyż schłodzony jest najlepszy.