Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Krem pieczarkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Krem pieczarkowy wyśmienicie smakuje ze świeżym pieczywem lub grzankami. Robiony jest na serku topionym.

Krem pieczarkowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem pieczarkowy

 

Sposób przygotowania:

Krem pieczarkowy
Cebulę obrać posiekać i zeszklić na maśle. Pieczarki obrać , pokroić na cienkie plasterki i dodać do cebuli, całość dusić ok 15 minut.

Warzywa oprószyć mąką, wymieszać i smażyć 2 minuty.

Następnie dodać śmietanę i serek topiony , mieszać aż serek się rozpuści.

Wlać bulion i gotować przez minutę. Zupę doprawić do smaku, ostudzić i zmiksować na krem.
Krem pieczarkowy
Cebulę obrać posiekać i zeszklić na maśle
Krem pieczarkowy
Pieczarki obrać , pokroić na cienkie plasterki i dodać do cebuli , całość dusić ok 15 minut.
Krem pieczarkowy
Warzywa oprószyć mąką, wymieszać i smażyć 2 minuty. Następnie dodać śmietanę i serek topiony , mieszać aż serek się rozpuści.
Krem pieczarkowy
Wlać bulion i gotować przez minutę. Zupę doprawić do smaku , ostudzić i zmiksować na krem.