Sposób przygotowania:
Zupa - krem szparagowo- pieczarkowyPrzygotowanie warzyw:
Szparagi obieramy, odcinamy stwardniałe końcówki (ok 2-3cm) oraz główki (3-4cm). Kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do rosołku. Dodajemy również pokrojone w kostkę ziemniaki oraz 8 umytych i pokrojonych na cząstki pieczarek. Gotujemy ok 30 minut.
Gotowanie:
Cebulę podsmażamy na 1 łyżce margaryny. Przyrumienioną dodajemy do naszej zupy. Odbieramy kilka łyżek i mieszamy z jogurtem. Dodajemy do reszty. Gotujemy jeszcze ok 10 minut.
Przygotowanie dodatków:
Na pozostałej margarynie smażymy oczyszczone i pokrojone w plasterki pozostałe pieczarki. Gdy będą zrumienione dodajemy główki szparag i opiekamy z każdej strony. Zupę miksujemy na krem, nabieramy na talerze, a następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki, przyrumienione kawałki pieczarek i szparag oraz grzanki.
misia5
rzelkazag
a wiesz jaka pyszna była... :D
Weronika91
rzelkazag
Dziękuję!