agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Krem pieczarkowy z topionym serkiem wg Edytaha

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Przepyszna zupa - krem, delikatna i kremowa. Sycąca i pełna oryginalnego smaku. Gorąco polecam wszystkim smakoszom pieczarek :)

Krem pieczarkowy z topionym serkiem wg Edytaha Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem pieczarkowy z topionym serkiem wg Edytaha

 

Sposób przygotowania:

Krem pieczarkowy z topionym serkiem wg Edytaha
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać . W większym garnku roztopić masło, dodać cebulę i lekko zeszklić. Następnie dodać ziemniaki i chwilę podsmażać.

Z pieczarek odłożyć 3-4 sztuki, resztę pokroić w kostkę i dodać do garnka. Chwilkę podsmażyć po czym wlać gorący bulion, zmniejszyć ogień i gotować do miękkości. Zupę doprawić do smaku solą , pieprzem i tymiankiem. Zblendować. Dodać pokrojony serek topiony, mieszać do rozpuszczenia i ponownie zblendować.

Pozostałe pieczarki pokroić w plasterki , podsmażyć na maśle z dodatkiem odrobiny czosnku. Udekorować nimi zupę. Smacznego.
Krem pieczarkowy z topionym serkiem wg Edytaha
ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do cebuli
Krem pieczarkowy z topionym serkiem wg Edytaha
pieczarki pokroić w kostkę i dodac do garnka
Krem pieczarkowy z topionym serkiem wg Edytaha
pozostałe pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć na maśle
Krem pieczarkowy z topionym serkiem wg Edytaha
do zblendowanej zupy dodać serek topiony