Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Krem pieczarkowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna zupa przygotowana na bazie bulionu drobiowo - warzywnego ze smażonymi pieczarkami i cebulką.

Krem pieczarkowy

Składniki:

Krem pieczarkowy

 

  • 3 skrzydełka z kurczaka
  • 1,5 l wody
  • Pietruszka marchewka
  • Cebula
  • 15 dkg pieczarek
  • Makaron nitki
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej
  • Natka pietruszki
  • 2 łyżki śmietany

Sposób przygotowania:

Krem pieczarkowy
Skrzydełka opłukać, zalać wodą, dodać pietruszkę i marchewkę. Doprawić solą i pieprzem. Ugotować wywar. Cebulę drobno pokroić, zeszklić na oleju. Dodać pokrojone pieczarki i razem usmażyć. Wyłowić skrzydełka.

Gdy pieczarki będą usmażone wrzucić je do wywaru i chwilę pogotować. Dodać śmietanę. Zupę zmiksować.

Podawać z makaronem nitki oraz natką pietruszki.

Tagi:

zupa krem zupa