nuleczka

nuleczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Krem pieczarkowy z serem pleśniowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Znakomite połączenie sera pleśniowego i pieczarek. Krem robi się w parę chwil i smakuje znakomicie.

Krem pieczarkowy z serem pleśniowym

Składniki:

Krem pieczarkowy z serem pleśniowym

 

  • ok 600 g pieczarek
  • 100 g sera pleśniowego typu stilton, rokpol
  • 1 duża cebula
  • 1 mała pietruszka
  • 1 mała marchewka
  • 1 l bulionu warzywnego
  • ok 4 łyżek masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Krem pieczarkowy z serem pleśniowym
1. Pieczarki i cebulę pokrój w paski i podsmaż w garnku, w ktorym będziesz gotować zupę na maśle; gdy są już zarumienione zalej je bulionem warzywnym.
2. Do bulionu wrzuć pokruszony ser, pokrojone w kostkę pozostałe warzywa i gotuj aż będą miękkie.
3. Zupę przełóż do blendera ( zostaw parę pieczarek do dekoracji) i zmiksuj na krem.
4. Na koniec dodaj przyprawy.

Tagi:

zupa krem