sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Krem pieczarkowym z groszkiem ptysiowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Inna propozycja podania pieczarkowej

Krem pieczarkowym z groszkiem ptysiowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Krem pieczarkowym z groszkiem ptysiowym

 

  • składniki:
  • 200 g pieczarek
  • 1 cebula
  • ½ kostki rosołowej
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • 50g groszku ptysiowego
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Krem pieczarkowym z groszkiem ptysiowym
Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej. Podsmażamy pieczarki i cebulkę. Zalewamy następnie całość 2 szklankami wody i dodajemy ½ kostki rosołowej. Całość gotujemy pod przykryciem około 30 minut. Następnie odstawiamy zupę do przestygnięcia i całość miksujemy na gładką masę. Podgrzewamy i dodajemy śmietanę. Zagotowujemy zupę i podajemy z groszkiem ptysiowym. Smacznego
Krem pieczarkowym z groszkiem ptysiowym
Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy w plasterki
Krem pieczarkowym z groszkiem ptysiowym
Na rozgrzanym oleju podsmażamy pieczarki i cebulę, następnie zalewamy wodą
Krem pieczarkowym z groszkiem ptysiowym
Ostudzoną zupę miksujemy na gładką masę.

Tagi:

groszek