Sposób przygotowania:
Krem pomidorowo paprykowy z grzankami
Marchewkę, pietruszkę i seler obrać. Warzywa umyć i związać nitką.W garnku wstawić ok 1 l wody. Przełożyć do wody związane warzywa i zagotować. Zmniejszyć ogień. W tym czasie pomidory umyć i przekroić na ćwiartki. Paprykę oczyścić z nasion . Pomidory i paprykę, przełożyć do żaroodpornego naczynia. Wstawić do piekarnika- ja nastawiłam tryb grill- na 20 minut. Tak aby warzywa podpiekły się i skórka ładnie odchodziła. Związane warzywa wyciągnąć z wywaru, przełożyć do niego paprykę, pomidory, pomidory z puszki wraz z sokiem. Gotować na małym ogniu ok 20 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie zblendować. Przygotować tosty: użyłam do nich już lekko czerstwej bułki z suszonymi pomidorami. Bułki przeciąć , przełożyć do ciepłego mleka. Zostawić na 2-3 minuty. Następnie obtoczyć w rozkłóconym jajku i obsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Nie ściągać z patelni, położyć na tostach ser i przykryć pokrywką do momentu roztopienia sera. Zupę podałam z makaronem oraz jogurtem naturalnym. Smacznego:)