ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Krem porowo-ziemniaczany

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa kremowa z porów z zieloną cebulką

Krem porowo-ziemniaczany Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem porowo-ziemniaczany

 

  • 3 duże pory (biała i jasno zielona część)
  • 400 g ziemniaków
  • 1 cebula
  • ok. 800 ml wody
  • 1 łyżka vegety natur
  • 30 g masła
  • zielona cebulka
  • 0,5 małego kubeczka śmietany 18%
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do zup Kamis Fit Up

Sposób przygotowania:

Krem porowo-ziemniaczany
w szerokim garnku rozpuszczamy masło, wrzucamy pory pokrojone w talarki, cebulę pokrojoną w kostkę oraz ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę. Całość podsmażamy na masełku, na średnim ogniu ok. 5 minut. Następnie wlewamy wodę wymieszaną z łyżką vegety,zagotowujemy a następnie gotujemy na małym ogniu 15-20 minut (tak żeby warzywa były miękkie). Na koniec dodajemy sól, pieprz, odrobinę przyprawy do zup. w miseczce mieszamy kilka łyżek gorącej zupy ze śmietaną i zawartość przelewamy do garnka. Przy pomocy blendera miksujemy całość na krem. Podajemy z posiekaną zieloną cebulką, można dodać także grzanki. Smacznego:)
Krem porowo-ziemniaczany
używamy tylko białej i jasnozielonej część porów
Krem porowo-ziemniaczany
przesmażamy warzywa na maśle ok. 5 minut
Krem porowo-ziemniaczany
wlewamy wodę z vegetą i gotujemy do miękkości
Krem porowo-ziemniaczany
zupka zmiksowana,jeszcze tylko zielona cebulka