Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Krem selerowo- groszkowy z pestkami dyni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Krem selerowo- groszkowy z pestkami dyni- jest szybki i łatwy do przygotowania. Doskonały na obiad dla całej rodziny.

Krem selerowo- groszkowy z pestkami dyni

Składniki:

Krem selerowo- groszkowy z pestkami dyni

 

  • 5 łodyg selera naciowego
  • 20 dag zielonego groszku mrożonego,
  • 1 cebula,
  • 1 litr bulionu mięsno- warzywnego,
  • 1/2 łyżki przyprawy uniwersalnej,
  • 50g masła,
  • 3 łyżki pestek z dyni.
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Krem selerowo- groszkowy z pestkami dyni
1. Selera kroję na mniejsze kawałki. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Szklę na oliwie. Dodaję seler oraz groszek. Chwilę podsmażam. Warzywa zalewam bulionem. Wsypuję przyprawę uniwersalną. Gotuję na małym ogniu około 30 minut.

2. Całość miksuję blenderem na gładki krem. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Pestki dyni prażę na suchej patelni. Zupę krem wylewam talerz. Posypuję pestkami z dyni i podaję.

Tagi:

dynia seler