Sposób przygotowania:
Krem szampański
Do rondelka wlej wino musujące, dodaj skórkę pomarańczową i kardamon, całość gotuj do momentu aż wino zredukuje się o połowę.
Do metalowej miski wbij jajka i lekko je rozbij, miskę umieść nad wrzącą wodą a do jajek dodaj cukier, żelatynę i sok z pomarańczy, całość ubijaj. Kiedy cukier się rozpuści cienkim strumieniem wlewaj płynne masło a kiedy krem zgęstnieje dolej gorące wino.
Wszystko razem ubijaj jeszcze przez 5min, po tym czasie misę z kremem przełóż do zimnej wody. Schłodzoną masę przelej do kieliszków a po stężeniu udekoruj bitą śmietana.
Do metalowej miski wbij jajka i lekko je rozbij, miskę umieść nad wrzącą wodą a do jajek dodaj cukier, żelatynę i sok z pomarańczy, całość ubijaj. Kiedy cukier się rozpuści cienkim strumieniem wlewaj płynne masło a kiedy krem zgęstnieje dolej gorące wino.
Wszystko razem ubijaj jeszcze przez 5min, po tym czasie misę z kremem przełóż do zimnej wody. Schłodzoną masę przelej do kieliszków a po stężeniu udekoruj bitą śmietana.
zbysiowa
marietta
robaczek
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2