Sposób przygotowania:
Krem warzywny z kawałkami kiełbaski
Marchewki i ziemniaka obieramy, kroimy drobno i wkładamy do garnka. Dodajemy kostkę rosołową i zalewamy wodą, tyle, aby przykryła warzywa. Gotujemy do miękkości warzyw. Pomidora obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki i dodajemy do zupy pod koniec gotowania. Całość miksujemy, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i przekładamy na talerze. Kiełbaski kroimy na małe kawałeczki, podsmażamy na patelni i dorzucamy do zupy. Podajemy z grzankami.
![Krem warzywny z kawałkami kiełbaski Krem warzywny z kawałkami kiełbaski](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krem-warzywny-z-kawalkami-kielbaski-148083.jpg)
![Krem warzywny z kawałkami kiełbaski Krem warzywny z kawałkami kiełbaski](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krem-warzywny-z-kawalkami-kielbaski-148084.jpg)
![Krem warzywny z kawałkami kiełbaski Krem warzywny z kawałkami kiełbaski](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krem-warzywny-z-kawalkami-kielbaski-148085.jpg)
![Krem warzywny z kawałkami kiełbaski Krem warzywny z kawałkami kiełbaski](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krem-warzywny-z-kawalkami-kielbaski-148086.jpg)