nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Krem z białej fasoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

smak tej zupy naprawdę zaskakuje, może się wydawać, że będzie mdła, ale zapewniam, że tak nie jest

Krem z białej fasoli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem z białej fasoli

 

  • mięso +warzywa na wywar
  • 1 szklanka fasoli jaś
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 pietruszka korzeń
  • sok z połowy cytryny
  • 400 ml mleka
  • sól,pieprz, majeranek
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Krem z białej fasoli
Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Z warzyw i mięsa gotujmey wywar. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek i pietruszkę w plastry. Na patelni rozgrzewamy olej, szklimy cebulę, dodajemy czosnek oraz pietruszę i smżaymy ok 4minut. Fasolę dodajemy do wywaru i gotujemy ok 20 minut. Zawartość patelni dodajemy do garnka. Wyciskamy sok z cytryny i doodajemydo zupy. Miksujemy na krem. Dolewamy mleka (tyle, aby była konsystencja pozostała kremowa). Doprawiamy, dodajemy majeranku. Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Smacznego
Krem z białej fasoli
Warzywa i mięso gotujemy na wywar
Krem z białej fasoli
Fasolę namaczamy w wodzie i zostawiamy na noc
Krem z białej fasoli
Cebulę oraz czosnek przysmażamy (uważamy, żeby nie przypalić czosnku)
Krem z białej fasoli
Wyciskamy sokz cytryny i dodajemy do zupy

Tagi:

mięso fasola