Sposób przygotowania:
Zupa krem z białych szparagów z kurkumą
Obrane i opłukane warzywa i cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzane w rondelku masło. Smażyć kilka minut na wolnym ogniu, uważając, aby się nie przypaliły.
Szparagi obrać ze skórki, odciąć zdrewniałe końce, opłukać i pokroić w cienkie plasterki. Dodać do rondla razem z kurkumą.
Całość zalać taką ilością wody, aby warzywa były tylko przykryte. Gotować na wolnym ogniu do miękkości.
Dodać śmietankę kokosową, zmiksować i doprawić do smaku solą i białym pieprzem.
Krem podawać z koperkiem i groszkiem ptysiowym.
Szparagi obrać ze skórki, odciąć zdrewniałe końce, opłukać i pokroić w cienkie plasterki. Dodać do rondla razem z kurkumą.
Całość zalać taką ilością wody, aby warzywa były tylko przykryte. Gotować na wolnym ogniu do miękkości.
Dodać śmietankę kokosową, zmiksować i doprawić do smaku solą i białym pieprzem.
Krem podawać z koperkiem i groszkiem ptysiowym.
gosia56
edytaha
Mnie udało się je kupić na wagę w dobrej cenie, więc zaszalałam ;)