Smaki Nati

Smaki Nati

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Krem z białych szparagów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Kiedy zaczyna się sezon na szparagi nie ma nic pyszniejszego niż krem przygotowany ze świeżych szaragów.

Krem z białych szparagów Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Krem z białych szparagów

 

Sposób przygotowania:

Krem z białych szparagów
Warzywa obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Do garnka wrzucić pałki z kurczaka i warzywa (poza szparagami). Doprawić warzywkiem i pieprzem. Zagotować, gotować około 10 minut.

Wrzucić obrane i umyte szparagi. Gotować, aż wszystko będzie miękkie.

Wyjąć kurczaka, a zupę zmiksować. Można dodać śmietanę. Ewentualnie doprawić.

Podawać ze szczypiorkiem i grzankami.
Krem z białych szparagów
Włoszczyznę oraz kawalki kurczaka razem wrzucić do garnka
Krem z białych szparagów
Po kilku minutach gotowania wrzucić obrane szparagi
Krem z białych szparagów
Kiedy wszystko jest już miękkie całość zmiksować