zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 705]

Krem ze szparagów biało zielony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Nalewam na talerze, z jednej strony krem biały z drugiej zielony, można także zrobić coś na kształt „zebry” Nalewam kremy naprzemiennie, raz biały raz zielony, znowu biały i zielny...

Krem ze szparagów biało zielony Więcej zdjęć (9)

Składniki:

Krem ze szparagów biało zielony

 

Sposób przygotowania:

Krem ze szparagów biało zielony
Najpierw gotuję wywar z mięsem i przyprawami. Kiedy mięso jest miękkie, wyciągam je i odstawiam. Dodaję umyte i pokrojone na mniejsze kawałki warzywa ( ziemniaki, pietruszki marchew i seler)oraz czosnek. Po 10 minutach dodaje szparagi. Białe najpierw obieram, odcinam zdrewniałe łodyżki, kroję na kawałki, z zielonych odłamuje tylko twarde łodyżki, nie obieram. Gotuję całość kolejne 10 minut. Teraz przecedzam warzywa. Przygotowuje dwa garnki, do jednego oddzielam połowę ziemniaków, pietruszki i selera , oraz białe szparagi, do drugiego połowę białych warzyw, zielone szparagi i groszek konserwowy( zostawiam pełną łyżkę groszku do ozdoby) Warzywa zalewam rosołem ( po połowie) Obieram mięso i także rozdzielam po równo do każdego garnka. Do białych warzyw dodaję 2 łyżki śmietany. Następnie zupy miksuję. Przyprawiam do smaku, solą, imbirem i białym pieprzem.Nalewam na talerze, z jednej strony krem biały z drugiej zielony, można także zrobić coś na kształt „zebry” Nalewam kremy naprzemiennie, raz biały raz zielony, znowu biały…. Dekoruję, podaję z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Krem ze szparagów biało zielony
Dodaję umyte i pokrojone na mniejsze kawałki warzywa
Krem ze szparagów biało zielony
Białe najpierw obieram, odcinam zdrewniałe łodyżki, kroję na kawałki, z zielonych odłamuje tylko twarde łodyżki,
Krem ze szparagów biało zielony
zielonych nie obieram ,gotuję całość kolejne 10 minut.
Krem ze szparagów biało zielony
Teraz przecedzam warzywa. Przygotowuje dwa garnki
Krem ze szparagów biało zielony
do jednego oddzielam połowę ziemniaków, pietruszki i selera , oraz białe szparagi, do drugiego połowę białych warzyw,
Krem ze szparagów biało zielony
Krem ze szparagów biało zielony
Krem ze szparagów biało zielony