Sposób przygotowania:
Kremowa zupa ze szparagów
Obrać szparagi obieraczką do warzyw. Odciąć zdrewniałe części. Pokroić na mniejsze kawałki.
Zagotować wywar warzywny, włożyć szparagi i gotować do miękkości.
Następnie zmiksować zupę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Do śmietany dodać żółtko, dokładnie roztrzepać , wlać do zupy i wymieszać. Koperek posiekać drobniutko.
Dwa jajka ugotować na twardo, obrać. Następnie przekroić jajka na połówki, wyjąć żółtka. Do miseczki włożyć pokruszone żółtka , dodać łyżkę śmietany, koperek oraz serek.
Zmiksować składniki. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Wypełnić farszem połówki jajek. Do czterech talerzy nalać zupę, włożyć po połówce jajka.
Zagotować wywar warzywny, włożyć szparagi i gotować do miękkości.
Następnie zmiksować zupę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Do śmietany dodać żółtko, dokładnie roztrzepać , wlać do zupy i wymieszać. Koperek posiekać drobniutko.
Dwa jajka ugotować na twardo, obrać. Następnie przekroić jajka na połówki, wyjąć żółtka. Do miseczki włożyć pokruszone żółtka , dodać łyżkę śmietany, koperek oraz serek.
Zmiksować składniki. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Wypełnić farszem połówki jajek. Do czterech talerzy nalać zupę, włożyć po połówce jajka.