Krem z brokuł

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna i bardzo ciekawie wyglądająca na stole zupa :)

Krem z brokuł

Składniki:

Krem z brokuł

 

  • 250 ml wody
  • 1 kostka rosołowa Winiar ( ja dałam Kostkę mięsną)
  • 250-300 gram brokuł ( koszyczków) mrożonych lub świeżych
  • 100g sera feta
  • garstka płatków migdałowych do posypania

Sposób przygotowania:

Krem z brokuł
Gotujemy wodę razem z rosołkiem i brokułami przez około 20 minut, czyli do zagotowania. Zdejmujemy z ognia i dodajemy do zupy ser feta, wszystko dokładnie rozdrabniamy blenderem do uzyskania konsystencji kremu i ponownie gotujemy przez około 5 do 7 minut. Podajemy nalewając na talerz i posypując płatkami migdałów.



Po więcej przepisów zapraszam na http://od-kuchni.blog.pl

Tagi:

sery ser brokuły