Sposób przygotowania:
Krem z buraczków z fasolą
Mięso ,warzywa (obrane , umyte i pokrojone ) , kostkę bulionową - zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym gazie 1 godzinę . Z wywaru wyjąć mięso .Obrać odrzucając kości , skórki i chrząstki. Mięso dodać do zupy . Zmiksować wszystko w malakserze razem ze śmietanką . Doprawić do smaku pieprzem , koncentratem buraczanym . Fasolkę podgrzać w zalewie w której była tak by była gorąca . Bułkę przekroić na połówki - opiec na grzankę w piekarniku lub patelni . Zupę wlewać w miseczki ( na talerz ), dokładać gorącą , odsączoną fasolę . Posypać zieleniną . Do zupy podać grzankę z ,, palucha ".
msewka
Babciagramolka
Hi hi - to nie ja to Mama . Jak już miałam ugotowany barszcz to zaczęła coś na temat tego , że kremowych zup to ja już zupełnie nie robię , a i o tym ze fasolki by zjadła ( albo barszcz z fasolką ) .To się zezłościłam . Barszcz zmiksowałam, fasolkę wsypałam na barszcz . Tak na przyszłość to jeszcze bym posypała po wierzchu skwareczkami z boczku .
Zupa fajna i smaczna .A kolorek trochę podrabiany ( dodałam na końcu szczyptę barszczu w proszku bo jak zmiksowałam ze śmietanką to był za blady :)
dża
cris
msewka
Bahus
Babciagramolka
Bahus - ,,ubiję' - nie kłuj mnie w te biedne oczęta - nic nie poradzę - raz wychodzą ostre raz nie - nie widzę tego nawet przy robieniu - starość nie radość :)