redakcja

redakcja

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 202]

Krem z ciastek korzennych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Jeśli chcesz miło zaskoczyć swoich najbliższych pysznym, a jednocześnie niezwykle prostym w przygotowaniu dodatkiem, polecamy krem z ciastek korzennych.

Krem z ciastek korzennych

Składniki:

Krem z ciastek korzennych

 

  • 150 g ciastek korzennych
  • 50 g Cukru pudru trzcinowego DIAMANT
  • 100 g białej czekolady
  • 60 g miodu
  • 100 ml mleka
  • 50 ml oleju roślinnego

Sposób przygotowania:

Krem z ciastek korzennych
Ciasteczka zmiksować na proszek i wsypać do miski. Dodać pokruszoną czekoladą. Podgrzać mleko 
z miodem i cukrem pudrem trzcinowym DIAMANT, zalać ciastka z czekoladą. Mieszać do uzyskania gładkiej masy. Na końcu dodać olej i wymieszać. Przelać masę do słoików. Pozostawić do wystygnięcia w pokojowej temperaturze. Przechowywać w lodówce. Aby krem miał gładszą konsystencję, można go dodatkowo zmiksować.