Sposób przygotowania:
Zupa z ciecierzycy
Ciecierzycę przepłukać, zalać 1 litrem zimnej wody i odstawić na noc. Następnie ugotować ją do miękkości około 1h. Mięso pokroić w kostkę, doprawić sola pieprzem i słodką papryką. Usmażyć na oleju, pod koniec dodać posiekaną cebulkę i smażyć aż się zeszkli.
Wrzucić do miękkiej ciecierzycy dodać liść laurowy, ziele angielskie i wlać ok 1,5 litra wody, doprawić solą i gotować na małym ogniu. Marchew i seler kroimy w słupki, seler w plasterki i podsmażamy je na tłuszczu z mięsa ok 5 minut.
Do zupy dodać warzywa , przecier pomidorowy, kolendrę i gotujemy aż warzywa będą miękkie.
Wrzucić do miękkiej ciecierzycy dodać liść laurowy, ziele angielskie i wlać ok 1,5 litra wody, doprawić solą i gotować na małym ogniu. Marchew i seler kroimy w słupki, seler w plasterki i podsmażamy je na tłuszczu z mięsa ok 5 minut.
Do zupy dodać warzywa , przecier pomidorowy, kolendrę i gotujemy aż warzywa będą miękkie.
Magdalena88
kamilaaa