Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Zupa z ciecierzycy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Zupa z ciecierzycy ze schabem i warzywami jest aromatyczna i bardzo pożywna. Zupa ta nie potrzebuje drugiego dania :)

Zupa z ciecierzycy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z ciecierzycy

 

Sposób przygotowania:

Zupa z ciecierzycy
Ciecierzycę przepłukać, zalać 1 litrem zimnej wody i odstawić na noc. Następnie ugotować ją do miękkości około 1h. Mięso pokroić w kostkę, doprawić sola pieprzem i słodką papryką. Usmażyć na oleju, pod koniec dodać posiekaną cebulkę i smażyć aż się zeszkli.

Wrzucić do miękkiej ciecierzycy dodać liść laurowy, ziele angielskie i wlać ok 1,5 litra wody, doprawić solą i gotować na małym ogniu. Marchew i seler kroimy w słupki, seler w plasterki i podsmażamy je na tłuszczu z mięsa ok 5 minut. 

Do zupy dodać warzywa , przecier pomidorowy, kolendrę i gotujemy aż warzywa będą miękkie.   
Zupa z ciecierzycy
Ciecierzycę przepłukać , zalać 1 litrem zimnej wody i odstawić na noc.
Zupa z ciecierzycy
Mięso usmażyć na oleju , pod koniec dodać posiekaną cebulkę i smażyć aż się zeszkli.
Zupa z ciecierzycy
Marchew i seler kroimy w słupki , seler w plasterki i podsmażamy je na tłuszczu z mięsa ok 5 minut.
Zupa z ciecierzycy
Do zupy dodać warzywa , przecier pomidorowy, kolendrę i gotujemy aż warzywa będą miękkie