Sposób przygotowania:
Zupa z ciecierzycy z grzankami
Ciecierzycę przepłukuję , zalewam zimną wodą i zostawiam na noc, do namoczenia.
Na drugi dzień gotuję wywar z wędzonki, dodaję suszoną włoszczyznę, pieprz, listki laurowe, ziele angielskie, plasterki czosnku.
Jak mięso jest już na tyle miękkie że da się oddzielić od kości, wyciągam i studzę.
Do wywaru przekładam namoczoną ciecierzycę.
Mięso obieram i dodaję do zupy. Dodaję resztę przypraw. Gotuję całość do miękkości.
Podaję z grzankami czosnkowymi , posypuję posiekaną natką.
Na drugi dzień gotuję wywar z wędzonki, dodaję suszoną włoszczyznę, pieprz, listki laurowe, ziele angielskie, plasterki czosnku.
Jak mięso jest już na tyle miękkie że da się oddzielić od kości, wyciągam i studzę.
Do wywaru przekładam namoczoną ciecierzycę.
Mięso obieram i dodaję do zupy. Dodaję resztę przypraw. Gotuję całość do miękkości.
Podaję z grzankami czosnkowymi , posypuję posiekaną natką.
Magdalena88
Holly
zbysiowa
Polecam, warto spróbować. Smak zależy od ilości przypraw, dodajemy je wg własnych smaków:) My lubimy pikantnie;)
zbysiowa
To trzeba to nadrobić :) Polecam właśnie na wędzonce ;)
Marika-
zbysiowa
Rób kochana, będziesz zadowolona :)