Sposób przygotowania:
krem z dyni 4
1. kostki rosołowe rozpuszczam w 2,5 l gorącej wody.przelewam do garnka. 2.cebule kroje w Kostkę,nie musi być drobna i podsmażam chwile na maśle. 3.wrzucam do rosołu pokrojona w Kostkę dynie obrana ze skóry,(może być również mrożona jeśli ktoś ma) i cebule,gotuje aż dynia zmięknie. 4.w miedzy czasie odlewam do kubeczka trochę gotującej się zupki,dodaje do niej make,jogurt,serki topione,mieszam,i rozdrabniam blenderem na puszystą i jednolita masę. 5.gdy dynia jest w Miarę miękka,zestawiam z gazu garnek i przecieram dynie blenderem na mus. 6.przyprawiam krem suchymi Ziołami Bazylą,Ziołami prowansalskimi,oregano,sola,pieprzem,magi.i podgotować ok 15 min. 7.ściągnać ponownie z gazu,ciągle mieszając blenderem wlewam przygotowaną masę jogurtowo-mączną z serkami topionymi,przecieram tak długo aż będzie jednolity krem. 8.siekam na drobno swieża bazylie i oregano,dodaje do kremu. 9.można podawać sam krem lub tez z grzankami lub ziemniaczkami.