Sposób przygotowania:
Krem z dyni i marchewki
Dynię oczyszczamy i kroimy w kostkę. Marchewkę oraz pietruszkę obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę i smażymy, aż się zeszkli. Dodajemy resztę warzyw i podsmażamy przez kilka minut.
Przekładamy zawartość patelni do garnka i zalewamy rosołem. Gotujemy pół godziny pod przykryciem.
Zdejmujemy zupę z ognia i blendujemy na gładki krem. Przyprawiamy do smaku.
Podajemy z płatkami migdałów.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę i smażymy, aż się zeszkli. Dodajemy resztę warzyw i podsmażamy przez kilka minut.
Przekładamy zawartość patelni do garnka i zalewamy rosołem. Gotujemy pół godziny pod przykryciem.
Zdejmujemy zupę z ognia i blendujemy na gładki krem. Przyprawiamy do smaku.
Podajemy z płatkami migdałów.