Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 742]

Krem z dyni i marchewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna zupka w intensywnym kolorze, prosta i szybka w przygotowaniu. Płatki migdałów można zastąpić pestkami dyni.

Krem z dyni i marchewki

Składniki:

Krem z dyni i marchewki

 

Sposób przygotowania:

Krem z dyni i marchewki
Dynię oczyszczamy i kroimy w kostkę. Marchewkę oraz pietruszkę obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kostkę.

Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę i smażymy, aż się zeszkli. Dodajemy resztę warzyw i podsmażamy przez kilka minut.

Przekładamy zawartość patelni do garnka i zalewamy rosołem. Gotujemy pół godziny pod przykryciem.

Zdejmujemy zupę z ognia i blendujemy na gładki krem. Przyprawiamy do smaku.

Podajemy z płatkami migdałów.