Sposób przygotowania:
Krem z dyni z jabłkiem i pomarańczą
Dynię pokroić w kostkę. Jabłko obrać i pokroić w ćwiartki, wykroić gniazdo nasienne.
Pokrojone składniki przełożyć do garnka. Zalać bulionem, ja najpierw wlałam 1 szklankę.
Gotować do miękkości. Następnie dodać sok wyciśnięty z pomarańczy.
Całość zmiksować blenderem na gładką masę. Gdyby zupa wyszła za gęsta dolać jeszcze bulionu.
Do smaku zabielić zupę śmietanką lub mleczkiem kokosowym. Można to zrobić od razu w garnku lub na talerzu.
Przed podaniem posypać jeszcze odrobiną drobno startej skórki z pomarańczy.
Pokrojone składniki przełożyć do garnka. Zalać bulionem, ja najpierw wlałam 1 szklankę.
Gotować do miękkości. Następnie dodać sok wyciśnięty z pomarańczy.
Całość zmiksować blenderem na gładką masę. Gdyby zupa wyszła za gęsta dolać jeszcze bulionu.
Do smaku zabielić zupę śmietanką lub mleczkiem kokosowym. Można to zrobić od razu w garnku lub na talerzu.
Przed podaniem posypać jeszcze odrobiną drobno startej skórki z pomarańczy.