Habibi & Cats

Habibi & Cats

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 343]

Węgierska zupa gulaszowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gęsta, rozgrzewająca, treściwa, pikantna zupa gulaszowa ugotowana na ogonach wołowych zadowoli podniebienia smakoszy.

Węgierska zupa gulaszowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Węgierska zupa gulaszowa

 

Sposób przygotowania:

Węgierska zupa gulaszowa
Oczyszczone ogony wołowe podzielone na mniejsze kawałki ugotować w szybkowarze z dodatkiem przypraw. Odcedzić wywar, ogony ostudzić i obrać kawałki mięsa, a pokrojone w mniejsze kawałki dodać ponownie do wywaru. Dodać marchewkę pokrojoną w plasterki, paprykę mieloną, mielony kminek i sól lub przyprawę warzywną. Gotować na niewielkim ogniu.

Dołożyć paprykę pokrojoną w paseczki oraz pokrojoną w kosteczkę cebulę.

Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i całość gotować na niewielkim płomieniu, aż warzywa zmiękną.

Kiedy zupa jest gotowa dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i całość doprawić gałką muszkatołową i pieprzem ziołowym.

Zupę na talerzach można przybrać kleksem kwaśnej śmietany.
Węgierska zupa gulaszowa
W szybkowarze ugotować ogony do miękkości.
Węgierska zupa gulaszowa
Do wywaru dodać pokrojone warzywa i przyprawy.
Węgierska zupa gulaszowa
Dołożyć do zupy ziemniaki pokrojone w kosteczkę.