Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Krem z dyni z natką pietruszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smak jesieni - pyszny krem z dyni z dodatkiem natki pietruszki

Krem z dyni z natką pietruszki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Krem z dyni z natką pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Krem z dyni z natką pietruszki
Obrane i umyte marchewki, pietruszkę i seler zalać litrem wody. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i łyżeczkę kucharka. Ugotować bulion, wyjąć warzyw. Dodać dynię pokrojoną w kostkę, gotować do miękkości. Dynię wyjąć i zmiksować, wywar przelać przez sito i połączyć z dynią. Dodać posiekaną natkę pietruszki, gotować około 2-3 minut. Doprawić kucharkiem, pieprzem i gałką muszkatołową. Podawać np. z groszkiem ptysiowym.
Krem z dyni z natką pietruszki
Z obranych i umytych warzyw ugotować wywar.
Krem z dyni z natką pietruszki
Do wywaru dodać pokrojoną w kostkę dynię.
Krem z dyni z natką pietruszki
Dynię zmiksować dodać natkę i przyprawy do smaku.

Tagi:

dynia