jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Krem z groszku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Wyśmienita, gęsta zupa o wyraźnym smaku zielonego groszku:)

Krem z groszku

Składniki:

Krem z groszku

 

  • 1-1,25 l bulionu warzywnego
  • 2 puszki groszku konserwowego
  • 2-3 żółtka
  • 100-150 ml śmietany słodkiej 18%
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Krem z groszku
Ugotować wywar bulionowy, a następnie dodać do niego groszek wraz z zalewą i podgotować. Przestudzić i zmiksować w blenderze.
Następnie zupę gotować na małym ogniu i dodać do niej zaprawioną mieszankę śmietany i żółtek.
Przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Tagi:

groszek