malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Krem z kalarepy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo lubię kremy warzywne, są proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Warto przygotować je na obiad.

Krem z kalarepy

Składniki:

Krem z kalarepy

 

  • 1 duża kalarepa,
  • 6 ziemniaków,
  • mały pęczek szczypiorku,
  • kilka gałązek kopru,
  • 2 udka z kurczaka(lub inna część),
  • łyżeczka soli,
  • połowa łyżeczki cukru,
  • szczypta pieprzu

Sposób przygotowania:

Krem z kalarepy
Kalarepę oraz ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Gotujemy w 0,5 litra osolonej posłodzonej wody 30 min. W rondlu w 0,5 litra wody gotujemy udka 30 min. Wywar warzywny miksujemy w blenderze(lub mikserem) na gładką masę, łączymy z wywarem mięsnym, pieprzymy w razie potrzeby solimy, dodajemy posiekany koper oraz szczypior. Chwilę gotujemy podajemy gorące.