Sposób przygotowania:
Krem z kaszki kukurydzianej ze śliwkami
Mleko zagotować w garnku z nieprzywierającą powłoką. Dodać szczyptę soli i kaszkę kukurydzianą, cały czas energicznie mieszając, aż ponownie się zagotuje. Zmniejszyć gaz, nakryć garnek i gotować 5 minut od czasu do czasu mieszając. Wyłączyć gaz i odstawić garnek na około 15 minut. Po tym czasie kaszka będzie miękka i lekko przestygnie, ale ciągle będzie ciepła. Do kaszki dodać, masę krówkową, cukier trzcinowy, masło i ekstrakt z wanilii. Całość bardzo dokładnie zmiksować blenderem. SOS ŚLIWKOWY: umyte i bez pestek śliwki pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni roztopić masło, dodać cukier brązowy i cały czas mieszając podgrzewać, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać pokrojone śliwki, cynamon, sok z cytryny i delikatnie mieszać. Smażyć do czasu, aż śliwki nieco zmiękną, ale się jeszcze nie rozgotują. Na dno szklanek włożyć porcję śliwek w sosie, na to wyłożyć porcję kremu, udekorować śliwkami i polać sosem.