Sposób przygotowania:
Wesoły deser z kaszki kukurydzianej
Mleko zagotowuję, dodaję żurawinę suszoną, i wsypuję pomału kaszkę. Cały czas mieszam do zgęstnienia. Foremki zwierzaki, napełniam kaszką i zostawiam do ostygnięcia. Gruszkę obieram kroję na pól, i nacinam ale nie do końca. W Każde nacięcie wkładam plaster kiwi. Z winogrona robię kwiatek. Myję grona i obsypuje je cukrem. Połówkę jabłka nacinam i robię listki. Które składam potem jeden na drugi. Gruszkę i jabłka skrapiam sokiem z cytryny nie ściemnieją. Zwierzaki wyjmuje z foremek, układam na talerzu, pierniki miksuję blenderem i posypuję talerz, dodaję konfiturę i maliny. Talerz dekoruję gronami winogrona, kawałkami kwi i pomarańczy. Powstanie nam fajny zwierzyniec w parku. Z mandarynek robię kwiatki. Skórkę nacinam zdejmuję, i ponownie nacinam , układam na niej mandarynki.
zbysiowa
kołczu
marietta