justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Krem z paluchami z bułek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszna słoneczna zupa krem

Krem z paluchami z bułek

Składniki:

Krem z paluchami z bułek

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Krem z paluchami z bułek
1. Dynię obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Dodajemy pokrojoną w kawałki i obraną marchewkę. Gotujemy do miękkości. 2. Ugotowaną zupę doprawiamy do smaku solą i sporą ilością pieprzu. Miksujemy na jednolity krem. 3. Bułki kroimy w paski i opiekamy w tosterze, aż będą chrupiące. 4. Zupę podajemy posypaną zieleniną i ozdobioną klekesm ze śmietany.

Tagi:

dynia