Sposób przygotowania:
Krem z pieczarek z tortellini
Pieczarki umyć, pokroić w kawałki, wrzucić na rozgrzany tłuszcz (masło plus oliwa), przesmażyć. Wlać wodę, dodać 2 obrane marchewki, łodygę selera naciowego, liśc laurowy i ziele angielskie. Następnie dodać posiekanego pora i przyprawę warzywną (naturalną, bez chemii), gotować aż marchewka będzie miękka.
Marchewkę wyjąć i wystudzić, ziele i liść wyrzucić. Do zupy dodać śmietanę i serek topiony, zmiksować na gładki krem. Doprawić zupę pieprzem, gałką muszkatołową świeżo tartą, zagotować.
Tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Marchewkę zetrzeć na tarce.
Zupę podawać posypaną tartą marchewką, siekaną natką pietruszką, z grzybowym tortellini
Marchewkę wyjąć i wystudzić, ziele i liść wyrzucić. Do zupy dodać śmietanę i serek topiony, zmiksować na gładki krem. Doprawić zupę pieprzem, gałką muszkatołową świeżo tartą, zagotować.
Tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Marchewkę zetrzeć na tarce.
Zupę podawać posypaną tartą marchewką, siekaną natką pietruszką, z grzybowym tortellini