Sposób przygotowania:
Krem z pieczonych batatów z cynamonem
Obrany batat pokroić w dosyć grube talarki. Oprószamy solą. Rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawimy do piekarnika nagrzanego do 200 i pieczemy około 20-25 minut do miękkości warzyw.
W między czasie marchewkę i pietruszkę pokroić w talarki. W garnku rozgrzać olej, wrzucić warzywa i dodać cynamon. Zeszklić.
Następnie wlać wodę i doprowadzić do wrzenia,dodać sól. Gotować aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania do garnka przełożyć bataty i całość gotować jeszcze około 5 minut.
Po tym zdjąć z ognia i zlendować, smacznego!
W między czasie marchewkę i pietruszkę pokroić w talarki. W garnku rozgrzać olej, wrzucić warzywa i dodać cynamon. Zeszklić.
Następnie wlać wodę i doprowadzić do wrzenia,dodać sól. Gotować aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania do garnka przełożyć bataty i całość gotować jeszcze około 5 minut.
Po tym zdjąć z ognia i zlendować, smacznego!
Nina W.