Sposób przygotowania:
Zupa krem z batatów z grzankami
Obrane warzywa (marchewkę, bataty i pietruszkę) kroimy na małe kawałki i wrzucamy do wrzącego bulionu. Gotujemy je do miękkości.
Zdejmujemy garnek z miękkimi warzywami z ognia i dodajemy jogurt naturalny. Wszystko dokładnie blendujemy na gładki krem. Doprawiamy pieprzem, solą, czosnkiem granulowanym i curry.
Kromki chleba kroimy na małe kwadraty. Wrzucamy je na rozgrzaną i suchą patelnię. Smażymy, aby zarumieniły się z każdej strony.
Zdejmujemy garnek z miękkimi warzywami z ognia i dodajemy jogurt naturalny. Wszystko dokładnie blendujemy na gładki krem. Doprawiamy pieprzem, solą, czosnkiem granulowanym i curry.
Kromki chleba kroimy na małe kwadraty. Wrzucamy je na rozgrzaną i suchą patelnię. Smażymy, aby zarumieniły się z każdej strony.
lukrowanepierniczki