Krem z porów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Krem oraz chrupiace grzanki podawac osobno

Krem z porów

Składniki:

Krem z porów

 

  • 4 duze pory
  • 2 srednie ziemniaki
  • poltorej kostki rosolowej
  • sol, pieprz, oliwa
  • parmezan
  • grzanki- 1/2 bułki pokrojonej w kostke i zrumienionej na suchej patelni

Sposób przygotowania:

Krem z porów
1. Umyj i cienko pokrój pory.Podsmaż je na oliwie.Ziemniaki obierz i pokrój w kostke.Dodaj do porów.Smaz razem przez minutę.Wlej póltora litra wrzątku wrzuc kostki rosolowe. gOTUJ 25minut.
2. Zmiksuj warzywa.Dopraw je, zagotuj i posyp startym parmezanem

Tagi:

pory