Sposób przygotowania:
Cynamonowa zupa krem z batatów i pora
1. Pory pokroiłam na półksiężyce, selera naciowego w plasterki, a czosnek rozgniotłam i posiekałam. Wszystko podsmażyłam na maśle.
2. Słodkie ziemniaki obrałam i pokroiłam w duża kostkę. Wrzuciłam do smażących się porów, dodałam bulion, całą laskę wanilii i przyprawy.
3. Zagotowałam, zmniejszyłam ogień, przykryłam i gotowałam 20 minut.
4. Po tym czasie zupę zmiksowałam, dodałam mleko kokosowe i gotowe!
2. Słodkie ziemniaki obrałam i pokroiłam w duża kostkę. Wrzuciłam do smażących się porów, dodałam bulion, całą laskę wanilii i przyprawy.
3. Zagotowałam, zmniejszyłam ogień, przykryłam i gotowałam 20 minut.
4. Po tym czasie zupę zmiksowałam, dodałam mleko kokosowe i gotowe!
testing223
testing223