Sposób przygotowania:
Krem z zielonych szparagów
Szparagi opłucz, obierz i odetnij zdrewniałe końcówki po czym zalej gorącym rosołem i gotuj aż do miękkości.
Po ugotowaniu odetnij kilka główek i zostaw je do dekoracji, pozostałe szparagi zmiksuj wraz z rosołem i śmietanką. Na patelni rozpuść masło, następnie dodaj mąkę i zrumień ją, tak powstałą zasmażką zaciągnij zupę.
Gotową zupę krem podawaj z ptysiami i główkami szparagów.
Po ugotowaniu odetnij kilka główek i zostaw je do dekoracji, pozostałe szparagi zmiksuj wraz z rosołem i śmietanką. Na patelni rozpuść masło, następnie dodaj mąkę i zrumień ją, tak powstałą zasmażką zaciągnij zupę.
Gotową zupę krem podawaj z ptysiami i główkami szparagów.
misia5
Magdalena88
niezły kąsek
SylaUla