Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Krem z zielonych szparagów

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 25

Nowalijkowa zupa kremowa z zielonych szparagów podana z ptysiowymi ciasteczkami i szparagowymi główkami.

Krem z zielonych szparagów

Składniki:

Krem z zielonych szparagów

 

Sposób przygotowania:

Krem z zielonych szparagów
Szparagi opłucz, obierz i odetnij zdrewniałe końcówki po czym zalej gorącym rosołem i gotuj aż do miękkości.

Po ugotowaniu odetnij kilka główek i zostaw je do dekoracji, pozostałe szparagi zmiksuj wraz z rosołem i śmietanką. Na patelni rozpuść masło, następnie dodaj mąkę i zrumień ją, tak powstałą zasmażką zaciągnij zupę.

Gotową zupę krem podawaj z ptysiami i główkami szparagów.

Tagi:

zupa zupa krem