Sposób przygotowania:
Krem z zielonych szparagów
Szparagi oraz rukolę myjemy i osuszamy. Od szparagów odłamujemy końcówki oraz kroimy szparagi na małe kawałki. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę oraz czosnek obieramy i drobno kroimy.
W garnku rozgrzewamy oliwę i przesmażamy cebulę z czosnkiem. Następnie zalewamy bulionem i zagotowujemy. Do gotującego się bulionu wkładamy ziemniaki oraz szparagi i gotujemy przez 10 minut. Potem dodajemy rukolę i gotujemy razem, aż warzywa będą miękkie.
Doprawiamy solą i pieprzem, zdejmujemy z ognia.
Gotową zupę lekko studzimy i blendujemy na krem.
W garnku rozgrzewamy oliwę i przesmażamy cebulę z czosnkiem. Następnie zalewamy bulionem i zagotowujemy. Do gotującego się bulionu wkładamy ziemniaki oraz szparagi i gotujemy przez 10 minut. Potem dodajemy rukolę i gotujemy razem, aż warzywa będą miękkie.
Doprawiamy solą i pieprzem, zdejmujemy z ognia.
Gotową zupę lekko studzimy i blendujemy na krem.
ciasteczka
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki