Sposób przygotowania:
Zupa z zielonych szparagów
Udko włożyć do garnka z zimną woda. Gotować na małym ogniu, zbierając szumy.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni razem z posiekanym czosnkiem. Dodać do gotującego się mięsa. Ziemniaki i szparagi pokroić. Główki szparagów odłożyć, a resztę wrzucić do zupy. Dodać liście lubczyku. Gotować, aż wszystko zmięknie. Przyprawić. 5min przed końcem dodać odłożone szparagi.
Wyjąć z zupy mięso, a resztę zmiksować blenderem na gładki krem. Można odłożyć parę szparagów do dekoracji. Mięso pokroić i wrzucić do zupy.
JAJKO W KOSZULCE:
Osoloną wodę z niewielką ilością octu (1 łyżeczka) zagotować. Jajko wbić do miseczki, zrobić wir w wodzie i wlać jajko w środek. Gotować 3min. Środek po takim czasie powinien się ściąć. Podać do zupy ze szparagami.
Posypać grzankami.
Smacznego!
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni razem z posiekanym czosnkiem. Dodać do gotującego się mięsa. Ziemniaki i szparagi pokroić. Główki szparagów odłożyć, a resztę wrzucić do zupy. Dodać liście lubczyku. Gotować, aż wszystko zmięknie. Przyprawić. 5min przed końcem dodać odłożone szparagi.
Wyjąć z zupy mięso, a resztę zmiksować blenderem na gładki krem. Można odłożyć parę szparagów do dekoracji. Mięso pokroić i wrzucić do zupy.
JAJKO W KOSZULCE:
Osoloną wodę z niewielką ilością octu (1 łyżeczka) zagotować. Jajko wbić do miseczki, zrobić wir w wodzie i wlać jajko w środek. Gotować 3min. Środek po takim czasie powinien się ściąć. Podać do zupy ze szparagami.
Posypać grzankami.
Smacznego!