WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 519]

Krem z zielonych szparagów i szpinaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo delikatny krem z zielonych szparagów, wzbogacony o smak szpinaku z czosniem przesmażonego na maśle.

Krem z zielonych szparagów i szpinaku

Składniki:

Krem z zielonych szparagów i szpinaku

 

Sposób przygotowania:

Krem z zielonych szparagów i szpinaku
Zielone szparagi myjemy, usuwamy końce i kroimy w dość drobne kawałki. Przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości.

Czosnek dokładnie przebieramy i płuczemy.

Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy roztarty czosnek i szpinak. Lekko doprawiamy i przesmażamy chwilę. Dodajemy do gotujących się szparagów i chwilę gotujemy razem.

Blendujemy i podajemy razem z grzankami.