Sposób przygotowania:
Krem marchewkowy
Warzywa umyć. Marchew i pora pokroić w półplasterki. Ziemniaki i cebulę w kosteczkę. Ząbki czosnku w cienkie plasterki.
W średniej wielkości garnku podgrzać oliwę z oliwek i dodać do niej wszystkie wcześniej przygotowane warzywa oraz łyżeczkę słodkiej papryki.
Przesmażyć około 5 minut a następnie podlać bulionem. Dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości warzyw. Całość zmiksować na gładki krem z dodatkiem 200 ml mleka.
Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Serwować z odrobina oliwy z oliwek (może być aromatyzowana), płatkami parmezanu, czarnuszką i/lub zieleniną.
W średniej wielkości garnku podgrzać oliwę z oliwek i dodać do niej wszystkie wcześniej przygotowane warzywa oraz łyżeczkę słodkiej papryki.
Przesmażyć około 5 minut a następnie podlać bulionem. Dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości warzyw. Całość zmiksować na gładki krem z dodatkiem 200 ml mleka.
Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Serwować z odrobina oliwy z oliwek (może być aromatyzowana), płatkami parmezanu, czarnuszką i/lub zieleniną.