madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 540]

Zupa pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pół krem , a w połowie zupa pieczarkowa z kawałkami marchewki i ziemniaków. Bardzo sycąca i smaczna.

Zupa pieczarkowa

Składniki:

Zupa pieczarkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa

ETAP 1:

Zupa pieczarkowa
Obrane warzywa kroimy wg podanej wielkości

Pieczarki oczyszczamy i połowę z nich ścieramy na tarce o dużych oczkach, seler także obieramy i ścieramy.Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę.

ETAP 2:

Zupa pieczarkowa
Po podsmażeniu wlewamy bulion i dusimy razem

W garnku na rozgrzanym oleju szklimy pokrojoną cebulę, dodajemy starte pieczarki i seler. Smażymy razem chwilkę a następnie dodajemy bulion i dusimy do miękkości.

ETAP 3:

Zupa pieczarkowa
Blenderem miksujemy warzywa z bulionem na krem

Kiedy warzywa będą miękkie całość miksujemy na puszysty krem i przelewamy do garnka.

ETAP 4:

Zupa pieczarkowa
Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Pozostałe pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy.

Do garnka z kremem dolewamy 1 l wody dodajemy kostkę rosołową, podsmażone pieczarki , obrana i startą na tarce o dużych oczkach marchew oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.

Całość gotujemy razem aż warzywa będą miękkie. Przyprawiamy do smaku solą i mielonym pieprzem.

Tagi:

zupa pieczarki