Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowaETAP 1:
Pieczarki oczyszczamy i połowę z nich ścieramy na tarce o dużych oczkach, seler także obieramy i ścieramy.Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę.
ETAP 2:
W garnku na rozgrzanym oleju szklimy pokrojoną cebulę, dodajemy starte pieczarki i seler. Smażymy razem chwilkę a następnie dodajemy bulion i dusimy do miękkości.
ETAP 3:
Kiedy warzywa będą miękkie całość miksujemy na puszysty krem i przelewamy do garnka.
ETAP 4:
Pozostałe pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy.
Do garnka z kremem dolewamy 1 l wody dodajemy kostkę rosołową, podsmażone pieczarki , obrana i startą na tarce o dużych oczkach marchew oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Całość gotujemy razem aż warzywa będą miękkie. Przyprawiamy do smaku solą i mielonym pieprzem.