Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Barszcz ukraiński

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Barszcz ukraiński z wieloma warzywami na bazie bulionu drobiowego podany z jajkiem ugotowanym na twardo.

Barszcz ukraiński Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Barszcz ukraiński

 

Sposób przygotowania:

Barszcz ukraiński
Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o grubszych oczkach. Tak samo postąpić z pietruszką i selerem. Buraki i ziemniaki obrać, pokroić w kosteczkę. Kapustę poszatkować. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.

W dużym garnku na maśle zeszklić cebulę, dodać startą marchewkę, pietruszkę i selera, podsmażyć 5 minut, po czym dodać buraki i ziemniaki oraz fasolę białą razem z zalewą. Zalać bulionem, dodać kapustę, ziele angielskie i liść laurowy, sól, pieprz i majeranek. Gotować około 50 minut do miękkości warzyw.

W razie konieczności doprawić przyprawami.

Propozycja podania: jajko ugotowane na twardo i szczypiorek.
Barszcz ukraiński
Marchewkę, pietruszkę i selera zetrzeć na tarce
Barszcz ukraiński
W garnki podsmażyć starte warzywa, dorzucić buraki i ziemniaki
Barszcz ukraiński
Całość zalać bulionem, doprawić przyprawami
Barszcz ukraiński
Cebulę, buraki i ziemniaki pokroić w kostkę